Kulttuurikävely Kurikan Lakkitehtaalle la 25.3

KULTTUURIKÄVELY historiallisesti merkittävälle Kurikan Lakkitehtaalle lauantaina 25.3.2023 klo 12.
Historiallinen tehdaskiinteistö Kurikan Panttilassa, os. Koivistonkyläntie 74, Kurikka. Lakkitehtaalle ei järjestetä kuljetusta, suositaan kimppakyytejä. Tapaamme Lakkitehtaan pihalla klo 12 ja lähdemme yhdessä opastetulle kierrokselle.

Panimo, panimoravintola, juhlasali ja museo.

 Historiallisesti merkittävä, vuosina 1899–1975 toiminut, Kurikan lakkitehdas Panttilan talonpoikaismiljöössä on saanut uuden elämän. Tämän arkkitehtonisesti erittäin mielenkiintoinen rakennus on entisöity ja remontoitu, panimoravintola sekä juhlatilat on otettu käyttöön lokakuussa 2022. Panimo valmistuu 2023 aikana.

Kylille-hanke järjestää opastetun tutustumiskäynnin Lakkitehtaalle 25.3 klo 12 alkaen (noin 2 tuntia). Opastettuun kierrokseen kuuluu myös kahvi- ja kakkutarjoilu!

Tänä päivänä valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi luokitellulla Lakkitehtaan alueella mennyt aika ja historian havina on vielä selkeästi aistittavissa hyvin säilyneen ympäristön ja rakennusten ansiosta. Alueella on mm. vuosina 1913 ja 1924 valmistuneitten tehdasrakennusten lisäksi vuonna 1938 valmistunut arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema upea funkkisrakennus, joka on hänen ensimmäisiä töitään oman yrityksensä nimen alla. Katso lisätietoja Kurikan Lakkitehtaasta: https://kurikanlakkitehdas.fi/

Ilmoittaudu Kurikan Lakkitehtaan opastetulle kierrokselle viimeistään ma 20.3 Tuijalle, linkistä bit.ly/lakkitehdas2503 tai tuija@leadersuupohja.fi, tai 040 7055 801 (myös WhatsApp). Ilmoita samalla mahdolliset erityisruokavaliot/rajoitukset!